понеделник, 22 януари 2007 г.

Насилието

Въпреки, че се отрича упорито от правителството, насилието напоследък се увеличава.
Partido Popular, които са в опозиция, все по-често обвиняват емигрантите за засилената престъпност последните години.

Последния случай от края на тази седмица за съжаление потвърждава този факт.
Масов побой в Алкоркон ( практически квартал на Мадрид ).
Става въпрос за около 90-100 човека, между испанци и латиноамериканци. Задържаните са само латиноамериканци от различни държави Колумбия, Боливия, Еквадор и Доминиканската Република.
На скоро имаше подобен случай в Метрото на Мадрид.

Правителството отрича това да има нещо общо с организираните латиноамерикански групировки от рода на Латин Кингс. Базират се на твърденията на няколко от задържаните. Доста противоречиви са сведенията за броя на задържаните, в една и съща статия се споменават две различни цифри но се набляга на това че повечето са малолетни.

Същата история четем с днешна дата за Алмерия, където снощи се е провела друга величествена битка между латиноамериканци с участие на камъни, бутилки, вериги от мотопед, бейзболни бухалки и ножове. Цифрата пак е смущаваща и са около 30.
Задържани са 7, между 18 и 24 годишни всичките от Еквадор.

Процентно гражданите на Еквадор са най-многобройни сред емигрантите.
Емиграционната политика на Испания е особено удачна за тях. Достатъчно е да имат една година легален престой и могат да кандидатстват за паспорт. За българите до скоро бяха необходими 10 години.

За съжаление личният ми опит показва, че вече не е безопасно да се движиш нощем и това определено се дължи на чужденци - латиноамериканци, мароканци ...

Няма коментари: